Šestnácté okénko kalendáře se otevřelo...

Napsal Kirsten Woodová (») 16. 12. 2011 v kategorii Sezónní radosti, přečteno: 2414×
16_2.jpg

VÁNOČNÍ PUNČ

K Vánocům dle tradice neodmyslitelně patří nejen cukroví, bramborový salát s kaprem nebo řízky, ale i tradiční vánoční nápoje. Jelikož je s Vánocemi spojena zima a mráz, jedná se většinou o teplé nápoje, které lidem dříve sloužily i pro zahřátí.

Dovolte mi představit vám jeden ze tří mnou ozkoušených teplých nápojů:

Vánoční punč

Punc_2

 

Ingredience:

130 ml rumu, 2ks celé skořice, 140g cukru (krupice), 1ks pomeranče, 500ml bílého vína, 4ks hřebíčku, 500ml vody, 1ks badyánu, 1ks citrónu

Postup:

Nejprve vymačkáme šťávu z pomeranče a citrónu. Dále v hrnci smícháme vodu s cukrem, přilijeme pomerančovo-citrónovu šťávu a přivedeme k varu. Přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Celé promícháme a opět přivedeme k varu. Jakmile se nám punč začne vařit, ihned hrnec sundáme z plotny, aby nevyprchal všechen alkohol.

Punč podáváme pokud možno ihned. Horký ho nalijeme do nahřátých sklenic a ozdobíme plátkem pomeranče nebo citronu.

Pro vánoční Lví tlapou

Jane Patricia Vamos

Poděkování

autorovi, od kterého jsme si vypůjčili obrázky:

Veronika Chvátalová

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a tři