Osmnácté okénko adventního kalendáře se otevírá..

Napsal Kirsten Woodová (») 18. 12. 2012 v kategorii Sezónní radosti, přečteno: 2309×
18.png

Upečme si čaj!

Drazí čtenáři,

další várka vánočního zahřívání našich kouzelnických maličkostí je před námi! Obyčejný čaj už začíná nudit, pořád to samé, chce to změnu! Čaj z pravého ovoce je to, co promrzlé tělo potřebuje. Spousta vitamínů ve vařícím čaji je to pravé ořechové.

Opět se teple oblečte a raději si nachystejte i knížku nebo nějaký úkol či esej, dneska to bude trvat trochu déle. Připravíme si totiž pečený čaj! A jak už název napovídá, budeme péct a koukání do trouby není zábava.

Nejprve začneme s přípravou ovoce. Bude ho potřeba celkem dost a zaleží na vás, jaké zvolíte. Uvedu tedy nějaké příklady pro ty, co stále tápou. Můžete mezi sebou různě kombinovat jablka, hrušky, meruňky, broskve, mandarinky pomeranče, různé lesní plody – jahody, ostružiny, borůvky, maliny, švestky, třešně… Vyberte si, co hrdlo ráčí. Všechno ovoce omyjeme a nakrájíme, popřípadě oloupeme. Vše nasypeme do kotlíku, přidáme šťávu z citrónu, cukr nebo jiné sladidlo, koření dle chuti (hřebíček, skořice, badyán, anýz, …) a plnoletí kouzelníci mohou přilít i alkohol. Směs přendáme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě. Teď přijde na řadu ta knížka, ale nezapomínáme směs průběžně promíchávat.

Až si budete myslet, že pečení stačí, vyndejte pekáč z trouby a rozdělte směs do připravených skleniček. Každou pak zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.

Pak už jen skladujte a až dostanete chuť, dejte do hrnku asi 3 lžíce čajové směsi a zalijte horkou vodou. Jak snadné a účinné!

Caj2

Teplou vánoční chuť přeji!

Pro Lví tlapou

Meggie Ufíková

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a tři