Dvacáté třetí okénko kalendáře se otevřelo...

Napsal Kirsten Woodová (») 24. 12. 2011 v kategorii Sezónní radosti, přečteno: 952×
23_2.jpg

Vánoční hody

Mnozí z nás se těší na štědrý den hlavně kvůli tradičním lahůdkám, které se podávají. Zvyklosti spojené s vánoční hostinou se mírně liší rodinu od rodiny, i když základ tvoří téměř vždy štědrovečerní řízky z kapra a bramborový salát. Ani tento pokrm není však nutností, kupříkladu u mojí babičky od nepaměti hodují kapra na černo.

Jistě všichni znáte pověru, podle které ten, kdo vydrží až do štědrovečerní večeře bez jídla, spatří zlaté prasátko. U někoho to možná patří ke každoročním rutinám, jiní se snaží omezit svou stravu alespoň na bezmasá jídla. K takovým nejtradičnějším štědrodenním pochoutkám patří například černý kuba, hrachová polévka nebo čočka.

Čím kojíte svůj žaludek o svátcích vy?

Kuba

Pro vánoční Lví tlapou

Kirsten Woodová

Poděkování:

Stránkám, ze kterých jsme si vypůjčili obrázek: http://www.wineofczechrepublic.cz/recepty/vanocni-cerny-kuba.html

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a čtyři