Desáté okénko kalendáře se otevřelo...

Napsal Kirsten Woodová (») 11. 12. 2011 v kategorii Sezónní radosti, přečteno: 839×
10_2.jpg

K Vánocům dle tradice neodmyslitelně patří nejen cukroví, bramborový salát s kaprem nebo řízky, ale i tradiční vánoční nápoje. Jelikož je s Vánocemi spojena zima a mráz, jedná se většinou o teplé nápoje, které lidem dříve sloužily i pro zahřátí.

Dovolte mi představit vám jeden ze tří mnou ozkoušených teplých nápojů:

Vánoční grog

 

Vanocni-grog

 

Ingredience:

1 láhev červeného vína (0,7 l), 2 - 3 lžičky madeiry, 2 - 3 lžičky cukru, 1,5 lžičky rozinek, 1 - 2 smotky skořice, 6 celých hřebíčků, slupky z jednoho pomeranče, hrst spařených a oloupaných mandlí a 0,5 dcl vodky.

Postup:

Do hrnce nalijeme víno, madeiru, přidáme cukr, rozinky, skořici, hřebíček, kůru, mandle a pomalu ohříváme, dokud nezačne stoupat pára. Pozor nenecháme přejít varem. Nakonec můžeme, ale nemusíme, přilit vodku.

Sklenice můžeme opět ozdobit plátkem pomeranče.

Pro vánoční Lví tlapou

Jane Patricia Vamos

Poděkování:

 Stránkám Profimedia.cz, ze kterých jsme si vypůjčili obrázek

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a sedm