Vafle po Nebelvírsku (připravila Meggie Ufíková)

Napsal Kirsten Woodová (») 6. 11. 2012 v kategorii S.RUB. - Pro tvořivé..., přečteno: 1442×
vafle-vanilka.jpg

Drazí vyhladovělí čtenáři!

Nejprve bych se vám chtěla omluvit, že jsem pro vás dlouho nic neuvařila, ale mudlové pořád otravují a taky mi dlouho zabralo, než jsem se konečně vyhrabala ze všech pergamenů od medu a krému :D Zároveň jsem se ale jen a jen kvůli vám přihlásila na Kouzelnické kulinářství, takže vás odteď budu zásobovat těmi nejpikantnějšími recepty…

Jelikož jsou již rána chladná a na hradních chodbách není takové teplo jako u kolejních krbů, připravíme si dnes teplou snídani či svačinku. Ovšemže bude sladká a samozřejmě nesmí chybět něco nebelvírsky červeného, tááákže, připravte se, vážení, dnes budou – vafle s jahodami a čokoládou!

Přestaňte slintat, začínáme!

Dnes budeme potřebovat velký kotlík, ve kterém bude vznikat poklad, totiž těsto na vafle. Pak si připravíme menší kotlík, pořádnou vařečku a jednu menší vařečku a pak, to bude asi největší problém, vaflovač. Přiznávám se, tento recept pochází od mudlů, kteří mají takové speciální zařízení, ve kterém lze upéct vafle. Předpokládám, že nikdo z vás, drazí čtenáři, vaflovač na hradě nemáte, proto postačí třeba lívanečník, ten vám skřítkové v kuchyni jistě rádi zapůjčí.

V menším kotlíku rozpustíme půl hrnku másla a mezitím dáme ostatní suroviny do velkého kotle. Půl hrnku cukru nebo jiného sladidla… vanilkové kameny… slepičí vejce (nebo čtvrtku pštrosího či 4 křepelčí)… plný hrnek polohrubé moukynecelý půl hrnek perlivé vody (prostě vodu naperlete kouzlem, ale pořádně!!)… stejné množství mléka od libovolného savce. Máte? Tak tam šupněte ještě to rozpuštěné máslo a přichází nejzábavnější část! Vezměte tu obrovskou vařečku a pomalu začněte míchat! To je zpestření, že ano? Vždycky mě fascinuje zabořit vařečku připomínající lopatu do směsi a MÍCHAT… ááá, ta slast… to uklidnění jako když pohladíte testrála… No, přestanu se rozplývat a pokračujeme. Nezbývá nic jiného než celou směs očarovat kynoucím kouzlem a dát se do pečení!

Takové husto-řídké těsto nalijeme buď do vaflovače nebo do lívanečníku a postupně tak upečeme vafle z celého obsahu kotlíku. Co teď s nimi? Zdobit a zase zdobit!

Waffles

Čokoládu (nejlépe jahodovou) rozpustíme v menším kotlíku popřípadě s trochou másla a jahody nakrájíme na půlky, čtvrtky, osminky, … jak se vám zlíbí. Jednu vafli dáme na talíř, lehce přelijeme čokoládou, nasypeme jahody, opět přelijeme čokoládou, a kdo chce, může přidat i šlehačku a mandle!

 Waffles2

Sladkou červenou chuť pro vaše barevné chuťové buňky!


Pro Lví tlapou

Meggie Ufíková

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Oli z IP 88.101.128.*** | 8.11.2012 19:23
+asi se nakazil slintavkou! tečou mu sliny a nemohou přestat+smile
Meggie z IP 188.120.217.*** | 8.11.2012 20:26
+podává Olíkovi kbelík na sliny, aby neudělal loužičky+ smile
Galton z IP 89.176.114.*** | 10.11.2012 11:41
To je vskutku zlomyslné dělat lidem takto chutě! :)
Oli z IP 88.101.128.*** | 14.11.2012 11:15
a kdyby to udělala jenom poprvé! smilesmile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a třináct