Červené osvěžení (připravila Meggie Ufíková)

Napsal Kirsten Woodová (») 8. 9. 2012 v kategorii S.RUB. - Pro tvořivé..., přečteno: 944×
007171-05-021567.jpg

Drazí čtenáři,

Jelikož jsem slyšela jen krásné a pozitivní ohlasy na svůj předchozí článek, Oliver se pořád mlsně olizoval, šéftlapka mi říkala něco o mé vlastní rubrice a jedna skvělá novačka, Elisa de Temari, můj recept ocenila a sdělila mi, že ráda vaří, tak jsem se opět pustila do kuchtění! Přináším vám další skvělý „červený“ recept, tentokráte vhodný do parných dnů!

Hlavní surovinou dnes bude zelenina, která na první pohled vypadá jako kolejní zelenina Zmijozelu, ale po rozkrojení už je z ní pochoutka vhodná do Nebelvírské kolejky. Pořád netušíte? A teď? Ano, uhádli jste, jedná se o meloun! Možná jste si mysleli, že meloun je ovoce, ale od mudlů jsem zjistila, že se jedná o zeleninu! Ano, mudlům se nedá moc důvěřovat, ale opravdu se meloun řadí do zeleniny.

Pokud se chcete pustit do vaření, připravte si následující: nějakou hezkou průhlednou a vysokou sklenici (jedná se pouze o estetičnost, pokud jí nemáte, nezoufejte), kotlík, nůž a hůlku. Dnes nebudeme potřebovat žádné míchací zařízení, vše budeme mixovat, a jelikož asi nikdo nevlastníme to podivné mudlovské zařízení, které mudlové nazývají „mixér“, použijeme naší oblíbenou hůlku.

Máme vše? Výborně! Nejprve vezmeme meloun a nějak rozumně ho nožem nebo pomocí hůlky naporcujeme na větší kostky, které hodíme do kotlíku. Nezapomeneme z melounu odstranit všechny pecky! Za prvé nejsou dobré, za druhé je stejně nikdo nejí a za třetí by v nápoji nevypadaly dobře. Pokud znáte nějaké „odpeckovávací“ kouzlo, skvěle! Pokud ne, udělejte to buď ručně nebo si najměte nějaké nezkušené nováčky, kteří si nechají nakukat, že jim za to zaplatíte. Kostky melounu přendáme do kotlíku, osladíme oblíbeným sladidlem a zalijeme trochou vody podle potřeby. Záleží jen a pouze na vás, jestli máte rádi šťávu řídkou nebo hustou, že ano smile

Teď už přejdeme k samotnému mixování všech ingrediencí v kotlíku. Opět máte několik možností. Pokud znáte potřebné kouzlo, tak máte vyhráno, pokud ne, použijte najaté nováčky, pokud už vám nováčci utekli, ukradněte mudlům mixér a naučte se s ním pracovat. Pokud nechápete ani funkci mixéru, jste na tom hodně špatně. Buď někoho poproste o radu, nebo si prostě budete muset poradit sami. (Ale za mnou nechoďte smile)

Nyní už zbývá jen vzít sklenice a na dno vymačkat trochu pomerančové šťávy. Potom nakrájíme na malé kostičky želé dle chuti a střídavě do sklenice sypeme želé a kostky ledu a naléváme melounovou směs. Sklenici ozdobíme, jak se nám zlíbí, třeba kouskem melounu a pomeranče nebo kousky želé, Bertíkovými fazolkami, šumivými bzučivkami, kopečkem melounové zmrzliny, …

6_3

Nezbývá nic než popřát vám dobrou „červenou“ chuť! Kdo by měl zájem, může tuto specialitu vytvořit a věnovat ji jako občerstvení k bazénu v nebelvírské kolejce! Děkujeme!

Pořád platí důležité upozornění, že redakce Lví tlapou se zříká všech škod vámi způsobených nebo způsobených použitím nekvalitních surovin a prací s nekvalitním materiálem, jako jsou prasklé hůlky, děravé kotlíky a sklenice ušpiněné od jedu! Také počítejte s tím, že za darování melounové šťávy nebelvírským nic nedostanete, maximálně vám poděkujeme, pokud se bude dát pít.

Pro Lví tlapou

Meggie Ufiková

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Oli z IP 88.101.128.*** | 9.9.2012 16:48
+rychle chytá sliny, aby neudělal loužičky+
Ty mne ale zlobíš, děvče jedno!smilesmile ale moc dobrý článek smile zas a znovasmile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a devět